Underhållsingenjör, Piteå

Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har vi förverkligat den fulla potentialen av underhåll för våra kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad! Vi brinner för underhåll och är stolta över att se hur vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet.

Nordic Capital förvärvade ABB Full Service från ABB-koncernen i slutet av 2014, då hela verksamheten flyttades över till det nya bolaget under namnet Quant. I dag har vi 2 300 medarbetare världen över.

Är du ansvarsfull, har ett brinnande tekniskt intresse och är ett föredöme när det gäller säkerhet? Då är det här tjänsten för dig!

Vi är ett mindre underhållsteam i Piteå som behöver förstärkning av en underhållsingenjör. I rollen får du möjlighet att arbeta i ett bolag vars kärnverksamhet är underhåll. Där vi tillsammans skapar förbättringsmöjligheter med våra kunder. Du rapporterar till sitechef.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som underhållsingenjör kommer du att arbeta med komplexa lösningar och förbättringar i vår kunds maskinpark i Piteå. Quant har även tjänster inom övervakning, diagnostisering och rapportering.

Du arbetar för att öka driftsäkerheten och tillgängligheten i anläggningen. I rollen kommer du att skapa livscykelanalyser och rotorsaksanalys på maskinparken. Ett typiskt uppdrag kan vara att skapa förebyggande underhåll på maskinlinjerna eller skapa en plan för obsolete utrustning. Vidare kommer du att upprätta reservdelsbehov och reservdelsplaner. I rollen finns det utrymme för att ta fram förbättringar, se sina egna idéer förverkligas och möjlighet till att jobba nära produktionen för omedelbart resultat.

I rollen arbetar du med system så som Maint Master, Chemsoft samt ett ordersystem för inköp. Riskanalyser, arbetsbeskrivningar och kontakter med underleverantörer är en naturlig del i rollen.

Kvalifikationer

Vi tror att du är gymnasieingenjör från en teknisk linje, meriterande är en högskoleexamen inom området. För att lyckas bra i rollen behöver du ha ett par års erfarenhet av förebyggande underhålls, meriterande om har kunskap kring heta arbeten, elanläggning, EX-klassificerade anläggningar. Vidare har du en mycket god systemvana samt goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.

Du behöver ha lätt för att arbeta i grupp, bibehålla relationer och god kommunikation då du samarbetar nära kund, kollegor och leverantör. Vidare har du ett stort tekniskt intresse för att bidra till vår utvecklingsresa.

Ansökan

Mejla din ansökan bestående av CV och personligt brev till se-job@quantservice.com. Ange referens “Underhållsingenjör Piteå” i din ansökan. Vi behandlar ansökningar löpande under ansökningstiden och ber dig därför att skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti 2020.

Kontakt

Terese Riddar, HR-chef
Mobil: +46 72 226 31 89