Underhållstekniker/mekaniker, Ludvika

Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har vi förverkligat den fulla potentialen av underhåll för våra kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad! Vi brinner för underhåll och är stolta över att se hur vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet.

Nordic Capital förvärvade ABB Full Service från ABB-koncernen i slutet av 2014, då hela verksamheten flyttades över till det nya bolaget under namnet Quant. I dag har vi 2 300 medarbetare världen över.

I rollen som underhållstekniker får du genomföra löpande arbete för akut- och förebyggande underhåll, hos vår kund ABB i Ludvika. Hos oss får du möjligheten att utvecklas i din roll som tekniker genom att arbeta i en produktion med med både äldre och nyare maskinutrustning.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som Underhållstekniker/mekaniker innebär bland annat att utföra:

• Mekaniskt förebyggande underhåll, vilket utförs enligt fastslagna rutiner.

• Avhjälpande underhåll i tätt samarbete med kollegor inom underhåll, men även tillsammans med andra stödfunktioner för att lösa akuta maskinreparationer.

• Felsökning på maskiner vilket innebär att kunna arbeta analytiskt och hitta grundorsaken till problemet.

• Maskinbearbetning och tillverkning av enklare mekaniska konstruktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har verkstadsteknisk utbildning, gärna med inriktning underhåll. Du har tidigare erfarenhet av verkstadsarbete och mekanisk felsökning. Meriterande om du har pneumatik kunskaper samt kunskap inom elektrisk underhåll. Du har god datorvana då samtliga underhållsarbeten rapporteras i vårt mobila underhållssystem Maximo.

Personliga egenskaper

Då arbetet till stor del innebär att felsöka vid haverier eller produktionsstopp är det viktigt att du har en god förmåga att lösa uppkomna problem. Du arbetar ofta mot en förväntat tid för uppstart vilket kräver att du är stresstålig.

Som Underhållstekniker/mekaniker jobbar du nära kunden samt i en grupp och vi ser därför att du är kundorienterad och bra på att samarbeta. Du trivs med att ta egna initiativ och komma med förslag på lösningar för att ständigt förbättra arbetssätt och maskinparken.

Ansökan

Mejla din ansökan bestående av CV och personligt brev till se-job@quantservice.com. Ange referens “Underhållstekniker Ludvika” i din ansökan. Vi behandlar ansökningar löpande under ansökningstiden och ber dig därför att skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti 2020.

Kontakt

Terese Riddar, HR-chef
Mobil: +46 72 226 31 89